Amir Tishbi
סוגי טיפול רגשי לילדים
עודכן: 25 בנוב׳ 2022
לא מעט הורים כיום מחפשים מענה לבעיות רגשיות אצל ילדיהם, כיום ישנם
המון סוגי טיפול רגשי לילדים - דבר שיכול ליצור בלבול. בפוסט זה אפרט על סוגים שונים של טיפולים רגשיים לילדים הקיימים כיום ואנסה "לשפוך קצת אור" בנושא ומקווה שאולי אוכל לעזור לכם ההורים למצוא את הטיפול שהכי מתאים לילדכם.

טיפול רגשי קוגניטיבי-התנהגותי לילדים:
טיפול רגשי לילדים קוגניטיבי-התנהגותי הידוע גם בתור CBT, הינו שיטת טיפול רגשית המבוססת על שילב בין העקרונות של הביהביוריזם לפסיכולוגיה הקוגניטיבית. שיטה זאת מתמקדת בפיתוח אסטרטגיות שונות להתמודדות אישית, כאשר מטרתן לפתור את הבעיות הקיימות ולשנות דפוסים לא מועילים בקוגניציות.
טיפול רגשי באומנות לילדים:
טיפול רגשי לילדים באומנות, ידוע גם בתור טיפול רגשי לילדים באומנות חזותית, טיפול זה עושה שימוש בטכניקות שונות של אמנות חזותית כמו: ציור פיסול וצילום. בעזרת תהליך היצירה והתכנים שעולים ביצירה של המטופל, ניתן לסייע למטופלים להתמודד עם מצבים כמו מתח וחווית טראומתיות, ולסייע לו בשיפור התפקוד הקוגניטיבי, שיפור יחסיו עם הסובבים אותו ואיכות חיים. טכניקת הביטוי היצירתי.
טיפול רגשי בפסיכו-דרמה לילדים:
טיפול רגשי לילדים בפסיכו-דרמה הינו סוג טיפול רגשי לילדים המבוסס בעיקרו על משחקי תפקידים: כמו דרמה ומשחק. כוחה של השיטה תמון בספונטניות שלה המאפשרת לילד לעלות מצבים שונים ותחושות שונות שהודחקו. טיפול זה יכול להתאים גם לילדים בעלי יכולות וורבליות נמוכות(ביישנים) – שכן הגוף "משחק" כאן תפקיד חשוב.
טיפול רגשי במשחק לילדים:
טיפול רגשי לילדים במשחק הינו סוג טיפול רגשי לילדים העושה שימוש במשחק (משחקי קופסה, ארגז חול, בובות וכו') במסגרת התהליך הטיפולי. בזכות הטבעיות שבמשחק עבור הילד התקשורת בין הילד למטפל מיטבית יותר ופתוחה.
איזה טיפול רגשי מומלץ לבני/לילדתי?
זאת שאלת השאלות. כפי שנאמר מעלה, כל סוג טיפול רגשי לילדים באשר הוא עובד קודם כל על יצירת קשר בין אישי בין המטפל למטופל, ולכן חשוב שתיהיה קודם כל כימיה נכונה בין ההורים והילד לבן המטפל. יש הורים ששואלים את עצמם מה נכון יותר עבור הילד שלהם מטפל או מטפלת, הבחירה תלויה בגיל של הילד וגם בארועי חיים. לדסי סוג הטיפול המתאים , הדבר תלוי במידת הורבליות ובסיבה לפנייה לטיפול. מניסיוני להורים יש סוג של אענטאיציה לגבי מה הדבר הנכון עבור הילד. זכרו שאחרי פגישה ראשונית עם המטפל אתם תדעו בצורה טובה יותר האם זה האדם הנכון עבורכם.